Despre mine

Mai întâi țin să vă mulțumesc pentru că v-ați oprit pentru câteva clipe și asupra muncii mele, vizitându-mi site-ul și blogul, dar și pentru că aveți răbdare să citiți câteva rânduri despre cine sunt eu ca om, ca fotograf.

Eu sunt simplu de descris… Îmi place să mă autointitulez “Vânătorul de zâmbete” pentru că eu cred că zâmbetele și râsetele sunt ca o terapie ce ne vindecă spiritul. Cred că fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să privească o fotografie în care personajul din cadru zâmbea și, fără să ne dăm seama, am zâmbit și noi. Îmi plac la nebunie copiii, respect bătrânii. Îmi plac oamenii calzi, blânzi, încă ”nealterați” profund de vremurile actuale.

Cred că aceste cadre mă reprezintă și sunt în permanență în căutarea acestor personaje. Îmi place să surprind dragostea din privirile celor pe care îi am în fața obiectivului. Îmi place sa fiu “povestitorul” acelor “istorii” de dragoste care vor fi spuse copiilor și nepoților.

Da, mă caracterizează sensibilitatea și asta încerc să redau și prin fotografiile mele. Îmi plac cadrele pline de naturalețe, energie și îndrăzneală. Îmi plac contrastele de orice natură.
Evit să îmi pun mirii în poziții ciudate, specifice contorsioniștilor sau statuilor. Sunt adeptul stilului fotojurnalistic pe care încerc să-l adaptez cerințelor publicului de la noi.

Nu îmi plac acei oameni care cred că, semnând un contract, am devenit proprietatea lor și totul le este permis tratându-mă ”de sus”.

Dacă rândurile de mai sus v-au plictisit sau vă par deplasate, înseamnă că nu există o simbioză între noi și cu siguranță că, mai devreme sau mai târziu, una dintre părți va avea anumite nemulțumiri. Dacă, din contră, vorbele mele vi se par firești, de bun simț, vă invit să îmi răsfoiți site-ul si să mă contactați cu încredere. Promit ca voi răspunde oricărei întrebări, oricui.
Acesta sunt eu și aceasta este povestea mea…

Cu drag,
Marian Cristea