PREMII

La inceputul carierei concursurile au avut un rol important. Erau un mod de a primi confirmarea ca sunt pe drumul cel bun. Au fost mijloc de inspiratie. Si nu in ultimul rand, mai mereu au constituit un mod de a scoate maxim din ceea ce pot face.

Odata cu dobandirea experientei si a maturitatii artistice mi-am dat seama ca ajunsesem sa pun o presiune foarte mare atat pe mine cat si pe clienti. Aveam tot mai des frustrari ca nu castig premii. Apoi deveneam tot mai intruziv in timpul nuntilor. Fortam lucrurile astfel incat sa obtin “acele cadre” care castiga premii. Alteori clientii mei asteptau sa castig premii cu fotografii de la nunta lor. Lucru care nu se intampla atat de usor.

In prezent nu mai particip la concursuri decat foarte rar. Iar atunci cand particip o fac trimitand cadre foarte naturale, neregizate, in stil documentar. Se pare ca acestea nu atrag intotdeauna privirile. Nu imi mai pasa. Au trecut vremurile in care mi-as fi schimbat stilul doar pentru a castiga un premiu.

Mai jos aveti imaginile care au castigat premii in decursul timpului la doua dintre cele mai prestigioase concursuri internationale de fotografie: Fearless USA si WPS UK.

Fearless Photographers

Wedding Photography Select